Dubbelconcert met 'Kompania' Vardaris Dorpskerk Huizum. Tijd: 20:00 Kerk open: 19:50 Entree: € 5, tot 16 jaar gratis 'Kompania' is Grieks en betekent gezelschap, en Vardaris is de Noordenwind. De vardaris is in Griekenland hard en koel, maar de muziek van Vardaris is warm en soms heftig. Ze spelen vooral traditionele muziek, onder andere 'rebètika', de "Griekse blues’’. Dat zijn zelfkantliederen uit de eerste helft van de vorige eeuw, die wel vergeleken worden met de blues, flamenco, tango en fado. Vardaris bestaat uit: Ellis Hensen -- zang, percussie, zills Boudina Tuinstra -- zang, percussie, ud, baglamas Henk Scholte -- santouri, kanun, accordeon Andy Leeman -- bouzouki, ud, baglamas, percussie Menno Samplonius -- gitaar, zang En Dekoor zingt ook Grieks, natuurlijk, maar verder ook nog Bulgaars, Swahili, Engels, Ladino, Georgisch, Hebreeuws en Fries. Komt dat horen en zien!