Zondag 19 maart kan je mee doen met een bijzondere workshop: Corsicaanse zang voor mannen. Met Tatiana Lina als docent, voor de mannen van Dekoor en een beperkt aantal gasten. Wil je er bij zijn, reageer dan snel! Opgeven kan via pr@wereldkoor-dekoor.nl. Op Youtube vind je vele voorbeelden van de prachtige Corsicaanse polyfone volksmuziek, bijvoorbeeld  Anghjulina  door Barbara Furtuna, hierboven op de foto.
WorshopCorsicaans1We zijn al lang onder de indruk van de prachtige polyfone zang van het zuid Franse eiland. De zangers, traditioneel mannen, communiceren in samenklanken. Stijgende en dalende glissandi vormen de bruggen tussen de verschillende akkoorden. WorshopCorsicaans3Er zijn in Nederland vrijwel geen mogelijkheden om deze specifieke zangtechniek te leren. De docente, Tatiana Lina, is voor zover wij weten de enige die deze mogelijkheid biedt. Wij kennen Tatiana intussen van een aantal workshops en van de samenwerking met haar Wereldkoor Haarlem. Ze is een begaafde en aanstekelijk enthousiaste docent. Geboren en opgeleid in Rusland werkt en woont ze vanaf '92 in Nederland. Ze heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige wereldmuziekkenner en verdiept zich grondig in de verschillende culturen waaruit die muziek voort komt. Praktische gegevens: Wanneer :  zondag 19 maart, 10.30-17.00, incl. koffie, thee en lunch Plaats  :  Dorpshuis De Skûle, Wyns Kosten  :  € 60 vooraf op rek. NL72INGB133457 tnv Dekoor, Leeuwarden Opgeven :  pr@wereldkoor-dekoor.nl of tel. 06-44774457 Max. aantal zangers: 5 per stemgroep (tenor, bariton, bas) Wil je meedoen, geef je dan snel op: vol is vol. Vermeld svp je stemgroep.