Mirna Westra

Met Mirna Westra had Dekoor weer een vaste dirigent. Ze was dat van 2012 tot 2015. Toen wilde ze meer in de richting van de klassieke muziek verder. Dat vonden we jammer bij Dekoor want ze is een bijzonder enthousiaste, sprankelende dirigent. Mirna studeerde schoolmuziek aan het Conservatorium van Groningen en deed koordirectie bij het conservatorium in Zwolle. Ze dirigeert een aantal koren in en om de stad Groningen, is muziekdocent aan een middelbare school en pianiste.

Akke Bosma

Akke Bosma is een kei in de lichte muziek. Ze hielp ons in 2011-2012 door het tweede stuk van onze dirigentloze periode heen. Akke studeerde directie en hammondorgel op de Conservatoria van Hilversum en Enschede, speelt orgel, trompet en sax en zingt. Ze dirigeert een aantal Friese koren, geeft workshops en is een van de organisatoren van de tweejaarlijkse “Vocal pop & jazz days”.

Marjan van der Zwaag

Marjan heeft Dekoor met veel enthousiasme en humor een jaar als tijdelijke dirigent geleid. Ze studeerde af als docent muziek in Leeuwarden en begeleidde en begeleidt talloze koren en projecten in heel Friesland. En ze heeft haar hart verpand aan kinderen muziek leren.

Jildou Talman

Zonder Jildou geen Dekoor, we zijn haar veel dank verschuldigd. Vanaf het prille begin van het koor in 1992 was Jildou de dirigent. Destijds als docent aan de Muziekschool, later Parnas.

Ze was de aanjager, ze zocht het repertoire bij elkaar, ze kwam met ideeën. Ze arrangeerde veel en nog steeds zingt Dekoor haar arrangementen. Jildou was en is een groot kenner van de Ierse en Schotse volksmuziek.

Ook was ze een van de drijvende krachten achter de grote uitvoering van het Poverty Requiem in Heerenveen in 2007. Momenteel dirigeert Jildou een aantal koren, waaronder het jaarlijkse projectkoor Kerstkoor de Kerststerren.