Ons logo

Dekoor is bijzonder trots op haar logo van de hand van niemand minder dan striptekenaar en graficus Joost Swarte (Heemstede, 1947). Swarte, die internationale bekendheid geniet, tekende in 2013 ook voor het toen nieuwe Fries Museum een panoramatekening voor een van de tentoonstellingszalen.

Joost Swarte

Swarte introduceerde de term “de klare lijn” voor zijn tekenstijl, die zich verder (onder andere) kenmerkt door een vaak absurdistische humor en een ongebreidelde fantasie. Hij won in 2012 de Marten Toonderprijs, de nationale oeuvreprijs voor striptekenaars die “een bijzondere bijdrage aan het beeldverhaal” hebben geleverd. Ook ontwierp Swarte in samenwerking met architecten theater De Toneelschuur in Haarlem en woningen in Amsterdam.

Swarte (links op de foto) tekende het logo in het voorjaar van 2013 en overhandigde het in zijn Haarlemse atelier aan Dekoor.

Foto: Thecla Goossens

Wilt u meer weten over en zien van het werk van Swarte dan kan dat via de Joost Swarte Blog.