Eerdere optredens

Winter Lokaal Vocaal, 28/29 januari:
Op zaterdag 28 januari deden we, met veel andere koren, mee met de winteruitgave van het Leeuwarder korenfestival Lokaal Vocaal. Wij zongen rond etenstijd dus  het mooie atrium van Natuurmuseum Fryslân was niet écht heel vol. Maar we kregen bijzonder enthousiaste reacties van het publiek. Klik op de link voor o.a. foto’s.

Uitwisseling Wereldkoor Haarlem, 19 november 2016:

Op reis naar Haarlem, waar we samen met Wereldkoor Haarlem zongen, aten en dronken in de kapel van het Rosenstock-Huessy huis. Eerst een inspirerende workshop-ochtend en -middag (zie hier voor een korte impressie). En om 17.00 uur een gezamenlijk middagconcert (met als thema: De Friezen komen!).
Klik hier voor het concert-programma

En als dank kregen de leden van het organiserende Friezen comité een muts!

Skaad oer’t waad, 4 november, Natuurmuseum Fryslân, Leeuwarden:

Skaad oer ’t waad is een nachtsuite. Het is de nieuwe compositie van Herman Peenstra, de accordeonist van RemoliNo Wereldmuziekgroep.
 Betoverende, filmische muziek die je in een andere wereld brengt: de wereld van de nacht. In de zestien delen van deze suite komt van alles voorbij: klassiek, minimal, folk. Én nachtgeluiden natuurlijk.

RemoliNo en Dekoor traden op in het prachtige atrium van het Natuurmuseum Fryslân. Voor een volle zaal: zo’n tweehonderdvijftig bezoekers luisterden in een opvallende, aandachtige stilte. Met enthousiaste, vaak zelfs lyrische reacties na afloop. Lees hier de recensie van het Fries Dagblad.

De band tussen Dekoor en RemoliNo bestaat al sinds 2003 toen we met RemoliNo onze tweede CD, Hoz’q, uitbrachten. Ook in de jaren daarna werkten we regelmatig samen. RemoliNo bestaat uit Herman Peenstra (accordeon), Carel van Leeuwen (cello) en Marcel Prins (viool). Voor deze gelegenheid was de bezetting uitgebreid met twee gastmuzikanten: Willem de Wit (marimba) en Hans Oosterhoff (hobo).

Concert in Fries Museum, 25 oktober 2015: