Skaad op Schier: drukbezocht, publiek onder de indruk

Het werd niet zingen aan het wad: Skaad oer ’t waad bij de Bank van Banck. Op  Schiermonnikoog stond een straffe wind met buien en dus werd het concert verplaatst naar het Cultureel Centrum aan de Langestreek. En daar werd deze zesde keer dat we de ‘nachtsuite’ van Herman Peenstra uitvoerden een onvergetelijke belevenis. De zaal zat vol en veel bezoekers kwamen na afloop geroerd naar ons toe om ons te bedanken. Zelfs op de veerboot terug werden we er op aangesproken. “Wat jammer dat hier geen CD van is!”, was een veelgehoorde opmerking.
Het concert was de afsluiting van het Zeekunstfestival op Schier, dat drie weken eerder met een optreden van niemand minder dan Veronika Skuplik was geopend. Daar past dus een groot compliment voor de organisatoren van het festival, vijf plaatselijke kunstenaars en kunstondernemers.

Foto’s: Pyke Kroes